Klarna ränta: fördelaktiga villkor för dina besparingar

Att spara pengar är en viktig del av en sund ekonomi, och att hitta ett sparkonto med konkurrenskraftig ränta är nyckeln till att maximera dina besparingar. Klarna, som är mest känt för sina betalningslösningar, erbjuder också sparkonton med ränta. I den här artikeln går vi igenom vilka räntor du kan förvänta dig från Klarna.

Ränta på klarnas sparkonton

Klarna erbjuder två huvudsakliga typer av sparkonton: flexkonton och fasta konton.

1. Flexkonton: Med Klarnas flexkonto kan du njuta av en rörlig ränta på 3,35%. Fördelen med flexkontot är att du har full flexibilitet att sätta in och ta ut pengar när som helst utan några avgifter. Detta konto är bra för dig som vill ha tillgång till dina pengar utan att binda dem under en längre tid.

2. Fasta konton: Om du kan tänka dig att binda dina pengar under en viss period, erbjuder Klarna fasta sparkonton med en ränta på upp till 3,58%, beroende på bindningstiden. Ju längre du binder dina pengar, desto högre ränta kan du få. Detta är ett bra alternativ för den som vill ha högre avkastning på sina besparingar och inte behöver tillgång till pengarna på kort sikt.

Alla Klarnas sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär att dina pengar är skyddade upp till 1 050 000 SEK per person och bank. Detta ger en extra trygghet för dig som kund.

Investera i klarna

Klarna är ett onoterat bolag, vilket innebär att klarnas aktier inte handlas på den öppna marknaden. Trots detta har Klarna blivit en av Europas högst värderade fintech-bolag.

Senast uppdaterad, augusti 14, 2024