Ränta på blancolån

Räntan på blancolån brukar vara högre än på lån där banken får en säkerhet, till exempel en fastighet, eftersom ett blancolån är just ett lån utan säkerhet. Blancolån kallas också blancokredit, konsumtionslån eller privatlån och är praktiska när du behöver låna pengar till ett större köp och inte kan lämna någon form av säkerhet. Om du till exempel köper en tv på avbetalning får du ett blancolån. Räntan på blancolån är oftast mycket högre än lån med säkerhet.

När används ränta på blancolån?

Blancolån brukar erbjudas av vanliga banker och privata kreditgivare. Det brukar vara svårt att låna över 350 000 kronor i blancolån eftersom lånet innebär en viss risk för kreditgivaren.

Räntan på blancolån varierar mellan olika långivare. De flesta kräver fast inkomst för att låna ut. Räntan på blancolån sätts individuellt och påverkas av din ekonomiska situation, hur mycket du lånar, hur lång betalningstiden är och dina möjligheter att betala tillbaka.

Blancolån kräver inte lika mycket pappersarbete som ett lån mot säkerhet. Du behöver inte heller förklara för banken eller långivaren vad du ska göra med pengarna. Kreditkort och olika medlemslån är vanliga former av blancolån. Små blancolån kan till och med förmedlas via mobilen. Det betyder att du snabbt kan få tillgång till pengar i en krissituation.

Om du ska ta ett blancolån är inte räntan det enda som kostar pengar. Det händer att det finns extra avgifter, så det kan löna sig att jämföra mellan olika långivare.

Ett bra alternativ kan vara att istället se över möjligheten till att beställa hem ett kreditkort om lånet man behöver ta inte är allt för stort. Ofta är ett kreditkort limiterat till en lägre summa som brukar vara på omkring 150.000 kr. Dock är ofta villkoren betydligt bättre. Jämför och kika på bästakreditkortet.se.

Hitta blancolån med låg ränta

Genom låneförmedlare kan du hitta blancolån med låg ränta genom att jämföra flera banker med endast en ansökan. Du väljer sen själv vilket blancolån som verkar bäst.

Låneförmedlare Lånebelopp Åldersgräns Betyg
1 Ferratum 5000 - 600 000 kr Minst 20 år
2 Comboloan 10 000 - 500 000 kr Minst 18 år
3 Zmarta 5000 - 600 000 kr Minst 18 år
Kontakta oss på [email protected].